Bekijk onze gerechten

VAN BROODJE TOT BORRELHAP

Een lekker kopje koffie, huisgemaakte taarten, verse broodjes & salades, een speciaal biertje of een borrel. Lekker relaxed! Het terras aan het water, de boerderij en het tuinhuis zorgen bij zowel warme zomerdagen als bij guur herfstweer voor een plek om heerlijk te genieten. Onze menukaart staat vol met pure (streek)producten.
Kinderen vermaken zich ondertussen in de speeltuin of op zondag met onze knutseldames.

Van 14 juli t/m 26 augustus 2018 zijn we 7 dagen per week geopend van 10.00-20.00 uur. Kijk voor meer info over het menu en de activiteiten

zomervakantie

Reserveren

Voor grote groepen vanaf 8 personen hebben wij een aangepaste kaart, waarbij gereserveerd moet worden.

 

Lokale leveranciers

Ons bier

Pluimpje
Zo trots als een pauw zijn we natuurlijk op ons eigen biertje. Een verrassend blond, fruitig en hoppig bier 5,5 %, gebrouwen voor De Vreemde Vogel door de Maassluisse brouwerij Raven Bone Hill. Alsof er een Vreemd Vogeltje op je tong piest!

Bij De Vreemde Vogel serveren we Gulpener Bier op de tap, omdat zij voorop lopen in verantwoord ondernemen. Ze gebruiken alleen ingrediënten uit hun regio, die met een zo laag
mogelijke milieubelasting en met aandacht voor een gevarieerd landschap worden geteeld.

Stadsboerderij Vlaardingen

Wij kiezen voor vlees en vis waarbij een beter leven centraal staat. De dieren van Stadsboerderij in Vlaardingen hebben de ruimte voor een waardig leven. Dat is fijn voor de dieren en dat proef je in het vlees.

Vers gemalen koffie

Onze koffie wordt wekelijks vers gebrand in de lokale en kleine koffiebranderij van Single Estate in Maasdijk, waardoor de versheid van de koffiebonen gewaarborgd is. De koffie wordt op een eerlijke en directe manier van de koffieboeren gekocht, zodat een hoge kwaliteit koffie geselecteerd wordt.

Thee

Onze losse thee komt van de Tea Bar, zij gaan graag innovatief aan de slag met thee en ontwikkelen in samenwerking met bierbrouwers, ijsjesmakers en andere food-professionals regelmatig nieuwe theeverrassingen. Verse muntthee uit eigen tuin (seizoensproduct) Onze tuin staat vol met muntplanten, zodat we tijdens het seizoen verse muntthee kunnen serveren. In de zomer maken we ook verfrissende ijsmuntthee.

Zuivelboerderij

Onze kaas kopen we bij Kaas en zuivelboerderij van Winden, gelegen langs het water van de Gaag die loopt tussen Maasland en Schipluiden. Sinds 2000 verwerkt het gezin Van Winden op het melkveebedrijf zelf een deel van de melk tot heerlijk verse boerenzuivel en ambachtelijk bereide boerenkaas. De winkel is te vinden in een monumentale boerderij.

Moestuin

Onze moestuin en fruitborder worden door tuinman Kees door middel van permacultuur onderhouden. We proberen zoveel mogelijk van onze eigen groenten en fruit te gebruiken in de keuken. Iedere jaar zal de moestuin groeien, dat proef en zie je weer terug op onze menukaart. Dit jaar is onze koepelkas nieuw, zodat we jonge planten kunnen opkweken en het plukseizoen verlengen.

Permacultuur

Permacultuur is een agricultureel project dat zo wordt ontworpen dat het net als een ecosysteem zichzelf in stand houdt. De moestuin wordt zonder bestrijdingsmiddelen tot groei gebracht.

Openingstijden

Het Tuincafé is open op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur en alle schoolvakanties (regio midden). In de zomervakantie ook met avondkaart 7 dagen per week van 10.00 tot 20.00 uur.
Voor groepen vanaf 20 personen zijn we het hele jaar (op aanvraag) 7 dagen per week open.

Extra geopend tijdens de volgende feestdagen en vakanties: Contact

 

Feestje?

De voormalige boerderij, het tuinhuis en het terras zijn ieder geschikt voor vele gelegenheden.

ZAALVERHUUR

De knutseldames

Schuif gratis aan bij de knutseltafel van de creatieve meiden. Ga lekker aan de slag met de leuke vogel-knutselwerken die de dames voor je hebben bedacht. Helemaal in het teken van het seizoen.

Data: iedere zondagmiddag van 12.00-15.00 uur
Leeftijd: vanaf ongeveer 4 jaar

Veelgestelde Vragen

Over ons Buitenhotel, Tuincafé en Zaalverhuur.

ga naar alle vragen

Wat zeggen anderen over De Vreemde Vogel?

Gezellige service

Mayke en Mathieu - oktober 2017

Fijne plek, top ontbijt

Mathilda - augustus 2017

Unieke ervaring

Maaike - februari 2014