Meest gestelde vragen corona

Ik heb een verblijf in het Buitenhotel geboekt, kan onze vakantie plaatsvinden?
Ja, dat kan zeker. Onze 10 Buitenkamers zijn verdeeld over onze ruime terrein van 1,6 hectare, genoeg ruimte voor iedereen dus. We vinden het fijn als je komt. Met de maatregelen die we treffen bieden we een veilige plek. Wij doen er alles aan om je een geslaagd verblijf te laten beleven waarin je nog steeds kunt genieten van elkaar, een heerlijk kampvuurtje voor je eigen huisje, de prachtige natuur in de omgeving en uitstapjes die je kunt maken, zoals wandel- en fietstochten.

Zijn er faciliteiten gesloten voor de hotelgasten door het corona-virus?
Gelukkig niet meer! Ons Tuincafé is geopend voor taart, lunch, borrel en heerlijke drankjes. Het dagelijkse ontbijt is altijd inbegrepen. Kijk bij de openingstijden voor de actuele informatie. De Escaperoom is ook geopend voor gezinnen.

Is er nog wel iets te doen als we geen drukte willen opzoeken?
Gelukkig wel. Naast de extra faciliteiten, zoals onze Escaperoom, Curlingbaan, speeltuintjes, roeibootjes, dieren etc. die we aanbieden op ons eigen terrein, ligt De Vreemde Vogel direct aan een prachtig en rustig natuurgebied. Ideaal om te wandelen en fietsen, te spelen bij het zandstrand, te klimmen in het Klauterwoud, te mountainbiken op het 12 km lange parcours of op zoek te gaan naar de kudde Schotse Hooglanders. Geniet van de ruimte en de natuur.

Ik wil mijn verblijf in het Buitenhotel annuleren, kan dat?
Dat zouden we erg jammer vinden, omdat we oprecht denken dat De Vreemde Vogel juist een fijne en veilige plek is om even “weg van thuis” te zijn. Maar we respecteren het ook als je wilt annuleren, we hanteren hiervoor wel onze standaard annuleringsvoorwaarden, deze staan op de reserveringsbevestiging.

Gast uit een land/regio met code rood of oranje?
We weigeren geen gasten uit landen met een rood of oranje reisadvies. Wel geldt het dringende advies van de Nederlandse overheid aan reizigers uit landen met een oranje of rood reisadvies om 2 weken in quarantaine te gaan.
Reserveringen voor 14 maart 2020
Reserveringen voor accommodaties die op of vóór 14 maart 2020 zijn gemaakt kunnen van tevoren worden geannuleerd. Dit betekent dat gasten die annuleren volgens de voorwaarden een reistegoed (1 jaar geldig) krijgen voor het betaalde bedrag. Deze verzachtende omstandigheden gelden alleen voor COVID-19 gerelateerde omstandigheden, zoals bijv. reisadvies rood/oranje voor onze locatie en grenssluitingen. Om onder de voorwaarden te kunnen annuleren, moet je de feiten van je verzachtende omstandigheden aan ons overleggen.
Reserveringen na 14 maart 2020
Reserveringen voor accommodaties die op of ná 14 maart 2020 zijn gemaakt vallen niet onder de verzachtende omstandigheden. Hierop zijn de standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing. Vanaf het moment dat COVID-19 door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als een wereldwijde pandemie werd aangemerkt, zijn de voorwaarden bij verzachtende omstandigheden niet meer van toepassing omdat COVID-19 en de gevolgen daarvan niet meer onvoorzien of onverwacht zijn.

Onze annuleringsvoorwaarden voor het Buitenhotel. Te betalen door de gast:
-Meer dan 3 maanden voor aankomst: 15% van het boekingsbedrag
-Meer dan 2 maanden voor aankomst: 30% van het boekingsbedrag
-Meer dan 1 maand voor aankomst: 50% van het boekingsbedrag
-Meer dan 14 dagen voor aankomst: 85% van het boekingsbedrag
-Meer dan 7 dagen voor aankomst: 100% van het boekingsbedrag

Horeca (Zaalverhuur en Tuincafé)

Is het Tuincafé (horeca) bij De Vreemde Vogel geopend?
Ons Tuincafé is geopend voor taart, lunch, borrel en drankjes. De Escaperoom is voor slapers 7 dagen per week geopend voor gezinnen. We volgen hiermee de richtlijnen die de Nederlandse overheid heeft gesteld.

Wij willen graag trouwen of een feestje geven, kunnen we nog wel een afspraak maken voor een offerte?
Jazeker, graag zelfs. Wij werken ook in de weekenden en maken graag een afspraak om persoonlijk jullie wensen te bespreken. Aan de hand daarvan maken we dan een offerte. Je kunt ook een rondje lopen over ons terras en ceremonieveld, zodat je een beeld krijgt van de onze locatie. Uiteraard behouden we de nodige afstand.

We willen nog steeds graag bij jullie trouwen, maar willen het programma aanpassen aan de corona-regels. Kan dat?
Ja, heel graag zelfs. We zijn heel blij als we kunnen meedenken in oplossingen, om zo toch een mooie bruiloft voor jullie te organiseren.

 

Wat zeggen anderen over De Vreemde Vogel?

Superfijn, groen paradijs waar we altijd graag komen. Vrolijk en vriendelijk personeel, relaxte en gezellige plek om te zijn.

Tams - augustus 2022

In de avond vuurtje gestookt en zelf popcorn gemaakt en marshmellows geroosterd, kon gewoon niet leuker!

Iris - oktober 2023

De Vreemde Vogel is gewoon geweldig. De mensen die er werken zijn toppers, het eten is super lekker, de hele sfeer en omgeving bijzonder mooi.

Dorothea - november 2023