Koffie, lunch & borrel

VAN BROODJE TOT BORRELHAP

Kom lunchen, borrelen of lekker zweven!

Het Tuincafé is zaterdag en zondag en alle vakanties geopend van 10.00 tot 18.00 uur. In de zomervakantie serveren we 7 dagen per week tot 20.00 uur een diner. We raden altijd aan om een reservering te maken. Kijk hier voor AVONDKAART.

De keuken serveert op de volgende tijden:
11.00 – 15.00 uur lunch
15.00 – 17.30 uur borrel
17.30 – 20.00 uur diner (13 juli t/m 25 aug)
Drankjes en taart kunnen de hele dag.

Tuincafé

Een lekker kopje koffie, huisgemaakte taarten, verse broodjes & salades, een speciaal biertje of een borrel. Lekker relaxed! Het terras aan het water, de boerderij en het tuinhuis zorgen bij zowel warme zomerdagen als bij guur herfstweer voor een plek om heerlijk te genieten. Onze menukaart staat vol met pure (streek)producten. Glutenvrij brood staat standaard op onze menukaart en overige dieetwensen zijn bespreekbaar.

Kindervermaak
Op zondag en een paar keer per week in de vakanties is de knutseltante, zie agenda. En bij mooi weer draait iedere zondag de zweefmolen. Kinderen vermaken zich ondertussen in de speeltuin of op de kabelbaan. Er is ook een spannende (kinder) Escape Room.
Of wees actief en boek de Natuursafari, om daarna voldaan te genieten van een drankje in ons Tuincafé.

Kleine groepen

Voor groepen van 9 tot 20 personen serveren we ons brunch- en luncharrangement of jullie kunnen een keuze maken van de kleine groepenkaart.

MENUKAART KLEINE GROEPEN

Voor groepen vanaf 20 personen bieden we een privé ruimte in combinatie met onze arrangementen.

Graag reserveren per mail.

Escape Room

Onze eigen Escape Room!!! Een Escape Room speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Help om Prof. Dr. Fügel om de laatst nog levende Di-Da-Dodo te redden. Jij en je vrienden hebben 60 minuten…. GO GO GO!!!!

Kijk voor meer info op de info Escape Room

De knutseltante/zweefmolen

We gaan in de zomer lekker zweven in de zweefmolen. Bij slecht weer en in de winter gaan we binnen knutselen, dan vragen we € 3,- per kind voor de inkoop van het materiaal. Ouders dragen de verantwoordelijk over hun kinderen.

Data: iedere zondagmiddag van 10.30-13.30 uur
Leeftijd: vanaf ongeveer 4 jaar met een ouder.

Openingstijden

Zie Contact & Openingstijden.

Groepen

Voor groepen vanaf 8 personen zijn we het hele jaar (op aanvraag) 7 dagen per week open.

 

Lokale leveranciers

Ons bier

Pluimpje
Zo trots als een pauw zijn we natuurlijk op ons eigen biertje. Een verrassend blond, fruitig en hoppig bier 5,5 %, gebrouwen voor De Vreemde Vogel door de Maassluisse brouwerij Raven Bone Hill. Alsof er een Vreemd Vogeltje op je tong piest!

Bij De Vreemde Vogel serveren we Gulpener Bier op de tap, omdat zij voorop lopen in verantwoord ondernemen. Ze gebruiken alleen ingrediënten uit hun regio, die met een zo laag
mogelijke milieubelasting en met aandacht voor een gevarieerd landschap worden geteeld.

Stadsboerderij Vlaardingen

Wij kiezen voor vlees en vis waarbij een beter leven centraal staat. De dieren van Stadsboerderij in Vlaardingen hebben de ruimte voor een waardig leven. Dat is fijn voor de dieren en dat proef je in het vlees.

Vers gemalen koffie

Onze koffie wordt wekelijks vers gebrand in de lokale en kleine koffiebranderij van Single Estate in Maasdijk, waardoor de versheid van de koffiebonen gewaarborgd is. De koffie wordt op een eerlijke en directe manier van de koffieboeren gekocht, zodat een hoge kwaliteit koffie geselecteerd wordt.

Thee

Onze losse thee komt van Koffie Thee & Zoet, zij werken veel met de smaken van de seizoenen. Alle theeblaadjes worden vers verpakt, om zo een heerlijke thee te serveren. Verse muntthee uit eigen tuin (seizoensproduct) Onze tuin staat vol met muntplanten, zodat we tijdens het seizoen verse muntthee kunnen serveren. In de zomer maken we ook verfrissende ijsmuntthee.

Moestuin

Onze moestuin en fruitborder worden door tuinman Kees door middel van permacultuur onderhouden. We proberen zoveel mogelijk van onze eigen groenten en fruit te gebruiken in de keuken. Iedere jaar zal de moestuin groeien, dat proef en zie je weer terug op onze menukaart. Dit jaar is onze koepelkas nieuw, zodat we jonge planten kunnen opkweken en het plukseizoen verlengen.

Permacultuur

Permacultuur is een agricultureel project dat zo wordt ontworpen dat het net als een ecosysteem zichzelf in stand houdt. De moestuin wordt zonder bestrijdingsmiddelen tot groei gebracht.

 

Feestje?

De voormalige boerderij, het tuinhuis en het terras zijn ieder geschikt voor vele gelegenheden.

ZAALVERHUUR

Veelgestelde Vragen

Over ons Buitenhotel, Tuincafé en Zaalverhuur.

ga naar alle vragen

Wat zeggen anderen over De Vreemde Vogel?

Heerlijk eten in een fijne en ontspannen sfeer.

Ditty - oktober 2023

Alles kan op locatie! De ceremonie, borrel, taart, diner, feest, overnachting. Alles staat netjes klaar. Heb totaal geen stress gehad.

Lot - september 2022

Echt een bruiloft midden in het groen, alles bloeit en je krijgt de mooiste foto's.

Linda - mei 2022