Koffie, lunch en borrel

VAN BROODJE TOT BORRELHAP

Reserveer snel je tafel!

Een lekker kopje koffie, huisgemaakte taarten, verse broodjes & salades, een speciaal biertje of een borrel. Lekker relaxed! Het terras aan het water, de boerderij en het tuinhuis zorgen bij zowel warme zomerdagen als bij guur herfstweer voor een plek om heerlijk te genieten. Onze menukaart staat vol met pure (streek)producten.

Glutenvrij brood staat standaard op onze menukaart en overige dieetwensen zijn bespreekbaar.

Kinderen vermaken zich ondertussen in de speeltuin of op zondag met onze knutseldames. En gezinnen in onze nieuwe Escape Room.

De keuken serveert op de volgende tijden:
11.30 – 14.30 uur lunch
14.30 – 17.00 uur borrel
Drankjes en taart kunnen de hele dag van 10.00 tot 18.00 uur.

Veilige plek

De Vreemde Vogel is ook in Corona een veilige en prettige plek om te genieten. Zo hebben we goede ventilatie en testen we ons bedienend personeel regelmatig. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en doen de coronacheck bij aankomst. Indien er gezondheidsklachten zijn vragen wij jullie de reservering tijdig te annuleren, zodat we andere gasten nog blij kunnen maken.

Kleine groepen

Voor groepen van 9 tot 20 personen serveren we ons brunch- en luncharrangement, taart en borrel kan wel van de menukaart.
Graag reserveren per mail.

Voor groepen vanaf 20 personen bieden we een privé-ruimte in combinatie met onze arrangementen.

Escape Room

Onze eigen Escape Room!!! Een Escape Room speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Help om Prof. Dr. Fügel om de laatst nog levende Di-Da-Dodo te redden. Jij en je vrienden hebben 60 minuten…. GO GO GO!!!!

Kijk voor meer info op de info Escape Room

De animatiedames

Tijdens de coronacrisis gaan we naar buiten met de kinderen. Leuke spelletjes onder begeleiding, maar we zijn geen kinderoppas. Alleen bij  heel slecht weer gaat het niet door. Ouders dragen de verantwoordelijk over hun kinderen.

Data: iedere zondagmiddag van 11.00-14.00 uur
Leeftijd: vanaf ongeveer 4 jaar met een ouder.

Openingstijden

Zie Contact & Openingstijden.

Groepen

Voor groepen vanaf 8 personen zijn we het hele jaar (op aanvraag) 7 dagen per week open.

 

Lokale leveranciers

Ons bier

Pluimpje
Zo trots als een pauw zijn we natuurlijk op ons eigen biertje. Een verrassend blond, fruitig en hoppig bier 5,5 %, gebrouwen voor De Vreemde Vogel door de Maassluisse brouwerij Raven Bone Hill. Alsof er een Vreemd Vogeltje op je tong piest!

Bij De Vreemde Vogel serveren we Gulpener Bier op de tap, omdat zij voorop lopen in verantwoord ondernemen. Ze gebruiken alleen ingrediënten uit hun regio, die met een zo laag
mogelijke milieubelasting en met aandacht voor een gevarieerd landschap worden geteeld.

Stadsboerderij Vlaardingen

Wij kiezen voor vlees en vis waarbij een beter leven centraal staat. De dieren van Stadsboerderij in Vlaardingen hebben de ruimte voor een waardig leven. Dat is fijn voor de dieren en dat proef je in het vlees.

Vers gemalen koffie

Onze koffie wordt wekelijks vers gebrand in de lokale en kleine koffiebranderij van Single Estate in Maasdijk, waardoor de versheid van de koffiebonen gewaarborgd is. De koffie wordt op een eerlijke en directe manier van de koffieboeren gekocht, zodat een hoge kwaliteit koffie geselecteerd wordt.

Thee

Onze losse thee komt van de Tea Bar, zij gaan graag innovatief aan de slag met thee en ontwikkelen in samenwerking met bierbrouwers, ijsjesmakers en andere food-professionals regelmatig nieuwe theeverrassingen. Verse muntthee uit eigen tuin (seizoensproduct) Onze tuin staat vol met muntplanten, zodat we tijdens het seizoen verse muntthee kunnen serveren. In de zomer maken we ook verfrissende ijsmuntthee.

Zuivelboerderij

Onze kaas kopen we bij Kaas en zuivelboerderij van Winden, gelegen langs het water van de Gaag die loopt tussen Maasland en Schipluiden. Sinds 2000 verwerkt het gezin Van Winden op het melkveebedrijf zelf een deel van de melk tot heerlijk verse boerenzuivel en ambachtelijk bereide boerenkaas. De winkel is te vinden in een monumentale boerderij.

Moestuin

Onze moestuin en fruitborder worden door tuinman Kees door middel van permacultuur onderhouden. We proberen zoveel mogelijk van onze eigen groenten en fruit te gebruiken in de keuken. Iedere jaar zal de moestuin groeien, dat proef en zie je weer terug op onze menukaart. Dit jaar is onze koepelkas nieuw, zodat we jonge planten kunnen opkweken en het plukseizoen verlengen.

Permacultuur

Permacultuur is een agricultureel project dat zo wordt ontworpen dat het net als een ecosysteem zichzelf in stand houdt. De moestuin wordt zonder bestrijdingsmiddelen tot groei gebracht.

 

Feestje?

De voormalige boerderij, het tuinhuis en het terras zijn ieder geschikt voor vele gelegenheden.

ZAALVERHUUR

Veelgestelde Vragen

Over ons Buitenhotel, Tuincafé en Zaalverhuur.

ga naar alle vragen

Wat zeggen anderen over De Vreemde Vogel?

Unieke ervaring

Maaike - februari 2014

Bedankt voor de geweldige, vriendelijke service! Het was perfect.

Michael en Inge - juli 2019

Leuk gehad vorig jaar nu dit jaar terug gekomen om ook zo lang te kunnen en te genieten van alle moois en gezelligheid.

S.C. Uleman - augustus 2019