Koffie, lunch, borrel en diner

VAN BROODJE TOT BORRELHAP

Reserveer snel je tafel (ook terras) of picknick!

Een lekker kopje koffie, huisgemaakte taarten, verse broodjes & salades, een speciaal biertje of een borrel. Lekker relaxed! Het terras aan het water, de boerderij en het tuinhuis zorgen bij zowel warme zomerdagen als bij guur herfstweer voor een plek om heerlijk te genieten. Onze menukaart staat vol met pure (streek)producten.

Glutenvrij brood staat standaard op onze menukaart en overige dieetwensen zijn bespreekbaar.

Kinderen vermaken zich ondertussen in de speeltuin of op zondag met onze knutseldames. En gezinnen in onze nieuwe Escape Room.

Corona

Tuincafé
We zijn tot 30 augustus 2020 van maandag t/m zondag geopend 10.00 tot 20.00 uur open.
Vanaf september zijn we alleen geopend op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur en 7 dagen per week in de schoolvakanties (regio midden).

De tafelreservering mag uit maximaal 4 personen bestaan (wij hanteren dan 1,5 meter afstand) of 1 huishouden (zonder 1,5 meter afstand). We kunnen ook alleen een reservering aannemen waarbij je vooraf de keuze maakt voor binnen, buiten onder de overkapping (dan zit je droog) of op het terras.

Wij hanteren shifts met daarbij behorende eindtijden:
10.00 – 11.00 uur
11.00 – 13.00 uur
13.30 – 17.00 uur
17.30 – 20.00 uur

Picknicks
Op zondagen organiseren we 2 picknicks, een doorslaand succes voor de lunch en het diner. Een droom die nu versneld werkelijkheid is geworden! Geïnspireerd op de picknicks bij Zuid-Afrikaanse wijnboerderijen en ideaal in corona-tijd! Altijd op reservering. Meer info.

ZOMERVAKANTIE TUINCAFÉ

Niets leukers dan buiten koken, dat doen we dan ook graag! Heerlijk genieten van het zakkende zomerzonnetje. Van vrijdag 17 juli t/m zondag 30 augustus is het Tuincafé 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 20.00 uur. We bieden pizza-, thema- en dineravonden en zondagse picknicks aan.

PIZZA

Op dinsdag en donderdag gaan we buiten lekker pizza’s bakken. Kinderen mogen hun eigen pizzadeeg rollen!

THEMA-avonden
Op woensdag gaan we koken rondom een thema, geïnspireerd op de “wereldse keuken”.

Zondagse PICKNICKS
Op zondag bieden we 2 picknicks aan, voor de lunch en het diner. Altijd met kindervermaak, een kampvuurtje en live-muziek en natuurlijk heerlijke hapjes en drankjes.

AVONDKAART
Op maandag, vrijdag en zaterdag bieden we onze avondkaart aan. Heerlijk genieten van een ondergaand zonnetje op ons heerlijke terras.

 

De “huisregels”
Wij houden ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM m.b.t. afstand en hygiëne. Indien er gezondheidsklachten zijn zoals bepaald door het RIVM vragen wij jullie de reservering tijdig te annuleren, zodat we andere gasten nog blij kunnen maken.

  • Bij ontvangst is er een controlegesprek
  • Houdt 1,5 meter afstand van andere gasten en personeel
  • Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt
  • Was bij binnenkomst grondig je handen of desinfecteer ze met handgel (op locatie aanwezig)
  • Was na het toiletbezoek grondig je handen
  • Betaal contactloos (pin)
  • Wij als horecabedrijf kunnen gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op

Reserveren

Voor grote groepen vanaf 10 personen hebben wij een aangepaste kaart en hanteren we ons drankarrangement.

Menukaart voor kleine groepen

Escape Room

Onze eigen Escape Room!!! Een Escape Room speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Help om Prof. Dr. Fügel om de laatst nog levende Di-Da-Dodo te redden. Jij en je vrienden hebben 60 minuten…. GO GO GO!!!!

Kijk voor meer info op de info Escape Room

De animatiedames

Tijdens de coronacrisis gaan we naar buiten met de kinderen. Leuke spelletjes onder begeleiding, maar we zijn geen kinderoppas. Alleen bij  heel slecht weer gaat het niet door. Ouders dragen de verantwoordelijk over hun kinderen.

Data: iedere zondagmiddag van 12.00-15.00 uur
Leeftijd: vanaf ongeveer 4 jaar met een ouder, vanaf ongeveer 6 jaar zelfstandig.

Openingstijden

Vanaf 1 juni is het Tuincafé open op woensdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur en alle schoolvakanties (regio midden). In de op vrijdag en zaterdag en in de zomervakantie ook met avondkaart 7 dagen per week van 10.00 tot 20.00 uur.
Voor groepen vanaf 20 personen zijn we het hele jaar (op aanvraag) 7 dagen per week open.

Extra geopend tijdens de volgende feestdagen en vakanties: Contact

 

Lokale leveranciers

Ons bier

Pluimpje
Zo trots als een pauw zijn we natuurlijk op ons eigen biertje. Een verrassend blond, fruitig en hoppig bier 5,5 %, gebrouwen voor De Vreemde Vogel door de Maassluisse brouwerij Raven Bone Hill. Alsof er een Vreemd Vogeltje op je tong piest!

Bij De Vreemde Vogel serveren we Gulpener Bier op de tap, omdat zij voorop lopen in verantwoord ondernemen. Ze gebruiken alleen ingrediënten uit hun regio, die met een zo laag
mogelijke milieubelasting en met aandacht voor een gevarieerd landschap worden geteeld.

Stadsboerderij Vlaardingen

Wij kiezen voor vlees en vis waarbij een beter leven centraal staat. De dieren van Stadsboerderij in Vlaardingen hebben de ruimte voor een waardig leven. Dat is fijn voor de dieren en dat proef je in het vlees.

Vers gemalen koffie

Onze koffie wordt wekelijks vers gebrand in de lokale en kleine koffiebranderij van Single Estate in Maasdijk, waardoor de versheid van de koffiebonen gewaarborgd is. De koffie wordt op een eerlijke en directe manier van de koffieboeren gekocht, zodat een hoge kwaliteit koffie geselecteerd wordt.

Thee

Onze losse thee komt van de Tea Bar, zij gaan graag innovatief aan de slag met thee en ontwikkelen in samenwerking met bierbrouwers, ijsjesmakers en andere food-professionals regelmatig nieuwe theeverrassingen. Verse muntthee uit eigen tuin (seizoensproduct) Onze tuin staat vol met muntplanten, zodat we tijdens het seizoen verse muntthee kunnen serveren. In de zomer maken we ook verfrissende ijsmuntthee.

Zuivelboerderij

Onze kaas kopen we bij Kaas en zuivelboerderij van Winden, gelegen langs het water van de Gaag die loopt tussen Maasland en Schipluiden. Sinds 2000 verwerkt het gezin Van Winden op het melkveebedrijf zelf een deel van de melk tot heerlijk verse boerenzuivel en ambachtelijk bereide boerenkaas. De winkel is te vinden in een monumentale boerderij.

Moestuin

Onze moestuin en fruitborder worden door tuinman Kees door middel van permacultuur onderhouden. We proberen zoveel mogelijk van onze eigen groenten en fruit te gebruiken in de keuken. Iedere jaar zal de moestuin groeien, dat proef en zie je weer terug op onze menukaart. Dit jaar is onze koepelkas nieuw, zodat we jonge planten kunnen opkweken en het plukseizoen verlengen.

Permacultuur

Permacultuur is een agricultureel project dat zo wordt ontworpen dat het net als een ecosysteem zichzelf in stand houdt. De moestuin wordt zonder bestrijdingsmiddelen tot groei gebracht.

 

Feestje?

De voormalige boerderij, het tuinhuis en het terras zijn ieder geschikt voor vele gelegenheden.

ZAALVERHUUR

Veelgestelde Vragen

Over ons Buitenhotel, Tuincafé en Zaalverhuur.

ga naar alle vragen

Wat zeggen anderen over De Vreemde Vogel?

Fijne plek, top ontbijt

Mathilda - augustus 2017

Mede door jullie is onze bruiloft onvergetelijk geweest. Goede service, heerlijk eten, personeel, gezelligheid en top locatie.

Clenn en Bibi - september 2019

Het tofste vakantiehuisje dat ik ken!

Janne - augustus 2017